رزین آلکیدی

شناخت رزین آلکیدی

رزین آلکیدی چیست؟ کاربرد های این رزین پرمصرف در صنایع مختلف کدامند؟ آیا رزین آلکیدی در صنایع شیمیایی نقش مهمی دارد؟ واژه آلکید از واژگان اسید و الکل مشتق شده است. در صنایع رنگ مصنوعی و رزین، یکی از مهم ترین رزین های مصرفی این نوع خاص است. رزین سنتزی آلکید از گونه های بسیار رایج و ارزان قیمت است. مقاومت بالای آلکید در برابر آسیب های جوی و برخورد با نور خورشید شگفت انگیز است. رزین آلکیدی به راحتی به سطوح مختلف می چسبد و نسبت به پاکیزگی سطح حساسیت بالایی ندارد.

رزین آلکیدی پوششی مقاوم و براق را بر روی سطح مورد نظر ایجاد می کند. این سطح می تواند اتومبیل و یا لوازم داخل خانه باشد. این ماده پوششی ماندگار و مقاوم در برابر عوامل محیطی و طبیعی مختلف را ایجاد می کند. رزین های آلکیدی بر اساس نوع رنگ به گونه های مختلفی تقسیم می شوند و هر یک کاربرد های بسیاری دارند. در این مقاله سعی داریم به بررسی همه ابعاد رزین آلکیدی بپردازیم. تا انتهای این مقاله همراه ما در دیبا نقش ژیوان بمانید.

برای خرید و مشاوره با 02691301612 ، 09125691578 ، 09100568307 تماس بگیرید.
شرکت دیبا نقش ژیوان

رزین آلکیدی از نظر شیمیایی چیست؟

این ماده تجدید پذیر از واکنش شیمیایی بین یک الکل چند عاملی و  اسید آلی چند عاملی تشکیل می شود. این الکل می تواند گلیسرول باشد. رزین آلکیدی را می تواند از خانواده پلیمر ها دانست. این ماده پلی استری است با روغن اصلاح شده. پلی استر ها هواخشک نیستند و نیاز به عاملی برای پخت ندارند. این ماده ویسکوز و به رنگ زرد است. از این ماده برای پوشش انواع سطوح استفاده می شود.

برای نخستین بار از رزین ها طی سال های 1925 میلادی استفاده شده است. رزین های صنعتی موارد استفاده گسترده ای در صنایع مختلف داردند. تا به امروز میزان اهمیت آن ها رو به افزایش بوده است. به ویژه در صنایع اتومبیل، شیمیایی و معماری که کاربرد های بی شماری دارند.

دسته بندی آلکید ها

در یک دسته بندی کلی که در کارخانه های آلمان انجام می شود، آلکید را بر اساس طول روغن به 3 دسته تقسیم می کنند. طول روغن به معنای میزان روغن به کار رفته در رزین است. هر میزان که طول روغن بیشتر باشد به معنای افزایش استفاده از روغن در ترکیب است که رزین خواص روغن را نمایان می کند. هر میزان که طول روغن کمتر باشد، به معنای استفاده کم تر از روغن است. در این حالت رزین خواص پلی استر خواهد یافت. بر اساس این تقسیم بندی:

  1. آلکید های کوتاه روغن
  2. آلکید های متوسط روغن
  3. آلکید های بلند روغن

مهم ترین ویژگی های رزین آلکید چیست؟

  • دوام و ماندگاری بسیار بالا است.
  • ظاهری براق و زیبا
  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاوم در برابر نور خورشید
  • به صرفه و ارزان قیمت
  • رنگ سطح را به میزان مناسبی حفظ می کند
  • چسبندگی عالی
  • انعطاف پذیری مناسب
  • سازگار با رنگ
  • سازگار با پلیمر های پوششی
  • مناسب برای ساخت رنگ دریایی
  • بهبود رنگ
  • افزایش مقاومت رنگ در برابر تغییرات آب و هوایی
  • افزایش مقاومت رنگ در برابر حرارت

آیا کاربرد های رزین را می دانید؟

  1. قابل استفاده در صنایع رنگ مصنوعی
  2. استفاده در رنگ مینای دندان
  3. پوشش های مخصوص
  4. پرایمر پالایش خودرو
  5. صنایع مبلمان
  6. استفاده در معماری
  7. قابل استفاده در رنگ روغن ساختمان
  8. قابل استفاده در رنگ ترافیکی جداول شهری
  9. کاربرد های صنعتی و نیمه صنعتی در ساخت انواع ضد زنگ
  10. کاربرد در ساخت رنگ تعمیر خودرو
  11. مناسب برای ساخت رنگ های کوره ای
  12. مناسب برای ساخت رنگ های استخری
  13. صنعت اتومبیل

البته بر اساس تقسیم بندی هایی که وجود دارد هر یک از این کاربرد ها به انواع کوتاه روغن، متوسط روغن و بلند روغن مربوط می شود.

معایب رزین آلکیدی

مقاومت در برابر مواد قلیایی  و محیط های قلیایی بسیار پایین است. در سطوحی مانند سیمان و بتن نمی توان از رزین آلکیدی استفاده نمود. مقاومت این رزین در برابر انواع مواد اسیدی پائین است و نمی توان از آن استفاده نمود. با این وجود خواص بسیار و مزایای گسترد ه ای برای رزین آلکید در نظر گرفته شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.